Sevgili Öğrencilerimiz,

Pedagojik Formasyon grubu öğrencileri çoğunlukla lisans öğrencilerinden oluştuğu için formasyon sınav programı, lisans programları ve akademik takvim gözetilerek lisans öğrencilerinin sınav dönemleri dışındaki tarihlerde yapılması için planlanmıştır.  Ayrıca bu döneme özel hem final hem de bütünleme sınavı iki tur yapıldığı için akademik takvimde mevcut durum ortaya çıkmıştır.  Ancak formasyon final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapıldığı dönemlerde de paket program olarak (yani bir gün 3 sınav bir gün 4 sınav şeklinde) yapılmaktaydı. Zira birbirinin devamı ve tamamlayıcısı olan eğitim dersleri modüller şeklinde organize edilerek sınav yapılmaktadır. Kaldı ki final sınavının 1.turunda, bütünleme sınavının 1. ve 2.turunda günde maksimum üç sınav yapılacaktır. Lisans programları final ve bütünleme akademik takvimi arasında formasyon final sınavını yaptığımız için sadece final 2.tur sınavında bir günde 4 sınav vardır. Tüm sınavlar 20 soru ve sınav süresi de 25 dakika olacaktır. Bilginize.